Privedeni zbog prometnih prekšaja

Slika /2021/MOTOR POLICIJA.jpg

U Zadru vozač upravljao vozilom bez vozačke dozvole koja mu je ranije oduzeta, u Benkovcu vozač pod utjecajem alkohola pokušao pobjeći 

Foto: PU zadarska

U četvrtak, 01. rujna u 18.15 sati u Ulici Franka Lisice u Zadru tijekom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 21-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka, a kojem je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta rješenjem zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja i prikupljenih negativnih prekršajnih bodova

Zbog opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnost prometa na cestama, 21-godišnji vozač je isključen iz prometa te uhićen. Uz Optužni prijedlog jučer je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.    


U četvrtak, 01. rujna  u 22.30 sati u Benkovcu u Ulici kralja Dmitra Zvonimira, tijekom kontrole prometa policijski službenici su svjetlećom STOP tablicom pokušali zaustaviti automobil Renault zadarski registarskih oznaka za kojeg je utvrđeno kako je isteklo važenje prometne dozvole. Vozač se oglušio na naredbu policijskih službenika te je ubrzano nastavio vožnju.

Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici su krenuli za njim na što se vozač također oglušio i nastavio vožnju u smjeru Benkovačkog sela gdje je zaustavio automobil i trčeći se pokušao udaljiti. Ubrzo je sustignut i uz uporabu sredstava prisila uhićen te doveden u službene prostorije policije.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 34-godišnji vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola  od 1,99 g/kg, te je smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv vozača podnijet je optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i Zakona o osobnoj iskaznici, s obzirom da sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu te je jučer prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru. Nakon čega je po policijskim službenicima predan u Zatvor u Zadru.

       .

Stranica