​Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika /PU_ZD/slike/traktori 2.19..jpg

Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba temeljem ponude za prodaju rabljenog traktora i više traktorskih priključaka,  nakon uplaćenih sredstava naručenu traktor nije u dogovorenom roku isporučio, niti izvršio povrat novca

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.
Njega se sumnjiči da kao odgovorna osoba trgovačkog društva s šireg područja Križevaca nakon slanja ponude i primitka novca, naručenu robu nije u roku isporučio.
Naime, u mjesecu veljači 2020.godine temeljem ponude za prodaju rabljenog traktora i više traktorskih priključaka, od 74-godišnjaka je do svibnja mjeseca primio novčani iznos od 86.500,00 kuna, a koji u dogovorenom roku nije isporučio.
Nakon odustajanja od ponude i traženja povrata uplaćenih sredstava, 74-godišnjaku je tijekom 2021. godine uplatio samo dio novca, dok je iznos od 50 tisuća kuna ostao nepodmiren, a za koji iznos je sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist na štetu oštećenog.
Protiv 39-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Stranica