Prijevara: Lažno prikazao broj kilometara na vozilu pa ga prodao za veći iznos

Slika /PU_ZD/slike/policajac i vozilo.jpg

Jedan osumnjičeni preuzeo osobno vozilo na ime izvođenja građevinskih radova, a dogovorene radove nije izvršio u roku niti je vratio vozilo, dok je drugi osumnjičeni putem oglasa prodao osobno vozilo na kojem je lažno prikazao vrijednost vozila obzirom na prijeđeni broj kilometara

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru.

Naime, sumnjiči ga se da je u početkom ove godine, temeljem dogovora za izvođenje građevinskih radova na objektu u vlasništvu 37-godišnjaka, preuzeo osobno vozilo vrijednosti oko 6 tisuća kuna, dok dogovorene radove nije izvršio u roku niti je vratio vozilo.

Isto tako  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je u prosincu 2019. godine na internetskom oglasniku oglasio, a potom i prodao osobno vozilo 75-godišnjaku za iznos od preko 28 tisuća kuna, prikazujući lažne podatke o vozilu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je osumnjičenik, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, prije oglašavanja prodaje vozila Opel, na kilometar satu vozila umanjio, tj. lažno prikazao broj prijeđenih kilometara i na taj način povećao tržišnu vrijednost vozila za iznos od oko 7 tisuća kuna, a 75-godišnjaka lažnim prikazivanjem doveo u zabludu o vrijednosti vozila.

 Protiv obojice osumnjičenika se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijevare.
 

Stranica