Prijavljeni počinitelji razbojništava u Zadru

Slika PU_ZD/press razbojništva nas.JPG

Foto: PU zadarska

Danas je u prostorijama PU zadarske održana izvanredna konferencija za novinare povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja 7 kaznenih djela  i to 4 razbojništva, dvije teške krađe i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Brojne prisutne novinare načelnik PU zadarske Neven Paškalin i voditelj Službe kriminalističke policije Zrinko Perica upoznali su sa kronologijom i detaljima ovog opsežnog kriminalističkog istraživanja koje su policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zadarske u suradnji sa policijskim službenicima PU istarske jučer dovršili nad 60-godišnjakom s područja Zadra i 37-godišnjakom s područja Istre.

Njih se tako sumnjiči da su 27. rujna 2011. godine u 11.55 sati, u poslovnici Hrvatske pošte, na Putu Bokanjca u Zadru, maskirani, uz prijetnju oružjem od djelatnica otuđili novac, a potom se odvezli sa automobilom kojeg su ranije istog dana otuđili na Bedemima zadarskih pobuna u Zadru. 

Također ih se sumnjiči da su 20. listopada 2011. godine počinili dva razbojništva i to prvo u 19.35 sati u poslovnici Hrvatske pošte u Ulici Josipa Jurja Strossmayera Zadru, a drugo samo 20-ak minuta kasnije, u Zlatarni Celje, u ul. Plemića Borelli u Zadru, kad su, također maskirani,  uz prijetnju puškom i pištoljem od djelatnica otuđili novac, odnosno veću količinu nakita od srebra i zlata.

Četvrto razbojništvo za koje se sumnjiče počinili su 28. lipnja 2012. godine u 15.50 sati, u poslovnici OTP banke, u  Šibenskoj ulici u Zadru, gdje su ponovno maskirani i uz prijetnju pištoljima od djelatnika banke otuđili novac.

Prilikom pretraga doma i prostorija koje su 60-godišnjak i 37-godišnjak koristili pronađeno je više predmeta koje su koristili prilikom izvršenja kaznenih djela (mobiteli, telefonske kartice, odjeća, predmeti za maskiranje, zlatni nakit, pištolj, streljivo za pištolj, dva prigušivača za pištolj i ručna bomba).

60-godišnjaka se također sumnjiči da je  2010. godine u Zadru otuđio i osobno vozilo marke "VW Golf 4", koje je policija pronašla skrivenog u jednoj od njegovih garaža u Zadru.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim KD-ima iznosi oko 850 tisuća kuna, a obojica su počinitelja jučer predana pritvorskom nadzorniku, a potom Sucu istrage Županijskog suda u Zadru.



Stranica