Prijavljen zbog više krađa iz trgovina u Zadru

Slika /2022/lisice.jpg

Ukupna materijalna šteta pričinjena trgovačkim društvima iznosi više od 1 400 eura

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 33 godine, kojeg se sumnjiči za kaznena djela krađa počinjenih na području grada Zadra.
 
U petak, 19. travnja u poslijepodnevnim satima policija je zaprimila dojavu da je nepoznata muška osoba iz trgovine trgovačkog društva u Zadru u Ulici Polačišće otuđila parfeme u vrijednosti od 160 eura nakon čega se udaljila iz trgovine. Brzom intervencijom policijskih službenika, isto poslijepodne u Ulici Marka Marulića zatečen je muškarac koji je odgovarao opisu te je doveden u policijsku postaju poradi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Sumnjiči ga se, da je s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi, iz navedene trgovine otuđio tri parfema, dok ga se nadalje, sumnjiči i da je 25. studenog 2023. godine, u dva navrata, na predjelu Poluotoka iz trgovine trgovačkog društva otuđio parfeme ukupne vrijednosti oko 260 eura.
 
Također ga se sumnjiči da je u 30. studenog te 01. prosinca 2023. godine i 08. travnja ove godine u Ulici Bleiburških žrtava, iz trgovine drugog trgovačkog društva, otuđio više različitih parfema, ukupne vrijednosti preko tisuću eura.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela Krađa, protiv 33-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava te je u subotu, 20. travnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
 

Stranica