Prijavljen za kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Slika /PU_ZD/slike/auto policijski 01.jpg

Policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za teška kaznena djela protiv opće sigurnosti

Foto: Ilustracija

Sumnjiči ga se da kao odgovorna osoba trgovačkog obrta sa zadarskog područja, u siječnju ove godine na gradilištu stambene zgrade u Zadru, nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama. Na taj način je doveo u opasnost život ili tijelo ljudi.

Naime, za vrijeme izvođenja radova došlo je do nekontroliranog pada drvene grede s visine od oko 12 m,  koja je prilikom pada ozlijedila djelatnika obrta, kojem je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zadru gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozlijede.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 66-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo "Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti" opisano i kažnjivo po čl. 222. st. 3. Kaznenog zakona u svezi sa čl. 215. st. 1. i st. 3. Kaznenog zakona.

Stranica