Preventivne aktivnosti policije u Osnovnim školama u Ražanacu, Radovinu i Jasenicama

  • Slika /prevencija/Logo Zdrav za 5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Proteklog tjedna u Osnovnoj školi Jurja Barakovića u Ražancu i u Područnoj školi u Radovinu, te u Osnovnoj školi „Petra Zoranića" u Jasenicama provodile su se preventivne aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, te aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“

Foto:Ilustracija

Predavanja iz projekta „Zdrav za 5“ usmjerena na prevenciju alkohola slušali su učenici osmih razreda koji su educirani o  posljedicama konzumiranja alkohola te o kaznenim ponašanjima vezanim uz konzumiranje alkohola i s tim povezanim zakonskim sankcijama. Učenici su iznosili svoja razmišljanja o štetnosti alkohola i posljedicama vezanim uz konzumiranje kroz interaktivnu radionicu „Subotnja večer“.
 
Uz podršku stručnih suradnika škole i razrednika predavanja su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske. Učenike šestih i sedmih razreda osnovnih škola u Ražancu, Radovinu i Jasenicama policijski službenici su educirali o rizičnim ponašanjima kojima su izloženi kod korištenja društvenih mreža, zatim o ovisnosti koju izaziva dugotrajan boravak na društvenim mrežama, te  o potrebi prijavljivanja svakog društveno nedopuštenog ponašanja i zakonskim sankcijama.

Predavanje je dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ kojem projektu je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partner Policijska uprava zadarska.

Ovom prilikom prikazani su i spotovi te kratki filmovi o rizičnim ponašanjima tijekom korištenja društvenih mreža, a učenici su iznosili svoje stavove o prednostima i opasnostima prilikom njihova korištenja.

Tijekom predavanja prezentirane su pozitivne strane odnosno prednosti korištenja društvenih mreža, kao i  negativne strane neograničenog boravka na društvenim mrežama i  opasnosti kojima su mladi izloženi prilikom neopreznog korištenja interneta te načinima prijave  policiji.  

Zabrinutost za sebe ili dobrobit drugog djeteta prijavi policiji on line - ovdje.

                                                                              <a  data-cke-saved-href="/UserDocsImages//PU_ZD/slike/Logo href="/UserDocsImages//PU_ZD/slike/Logo vijeća 2.jpg" target="_blank">Spremi sliku (u kvaliteti za tisak)</a>
             

Stranica