​Preventivne aktivnosti iz projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ u Nacionalnom parku Paklenica

  • Slika /2022/Paklenica 2022 9.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Posjetitelje nacionalnog parka policijski službenici za prevenciju i strani policijski službenici  su savjetovali o samozaštitnom ponašanju te im podijelili brošure na jezicima država iz kojih dolaze

Foto. PU zadarska

Jučer, 21. srpnja 2021. godine provodile su se preventivne aktivnosti policije u suradnji sa lokalnom zajednicom u Nacionalnom parku Paklenica u Starigradu.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske i strani policijski službenici koji  borave na području zadarske i splitsko-dalmatinske  županije u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ provodili su aktivnosti  iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“.

Posjetitelje Nacionalnog parka Paklenica - Starigrad policijski službenici za prevenciju i strani policijski službenici  iz Republike Mađarske, Poljske,  Austrije,  Njemačke,  Francuske te Kine i Koreje upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju. Prilikom susreta su posjetiteljima podijelili brošure na jezicima država iz kojih dolaze, a aktivnostima se priključio i policijski službenik iz Slovačke.

Nositelj projekta  „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ je  Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, Sveučilište u Zadru, općine i gradovi i drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Ovom prilikom  aktivnosti su podržali zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske, načelnik Policijske postaje Benkovac-Obrovac, načelnik Općine Starigrad, a aktivno se uključila ravnateljica Nacionalnog parka Paklenica sa svojim suradnicima i direktorica Turističke zajednice Starigrad Paklenica, a korišten je MOBILNI PREVENTIVNI CENTAR POLICIJE.

Aktivnosti su bile usmjerene na podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost  da postanu žrtvom kaznenog djela.
Turisti su upozoreni na rizična ponašanja. Također, su upoznati da se na  brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi putem kojih  se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu čemu svakako  doprinose i zajedničke aktivnosti policije i drugih subjekata u lokalnoj zajednici.
 

Stranica