Preventivne aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“ u Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac

  • Slika /2021/PREVENCIJA/Logo Zdrav za 5 21.jpg
  • Slika

S ciljem razvijanja stava da negativnim  i društveno-neprihvatljivim ponašanjima kažu „ne“, a s posebnim naglaskom na prevenciju ovisnosti o drogama predavanja i radionice će se nastaviti u srednjim školama na području Policijske uprave zadarske tijekom cijele školske godine

Foto: PU zadarska

Jučer su u Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac održana predavanja iz Prve komponente nacionalnog projekta „Zdrav za 5“. Predavanja su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske zajedno sa pedagoginjom škole, a sudjelovali su učenici svih usmjerenja prvih razreda škole.

U okviru ovih aktivnosti provedena je i interaktivna radionica „Subotnja večer“. Učenici su educirani o štetnosti konzumiranja sredstava ovisnosti te o zakonodavnim posljedicama s kojima se susreću osobe koje konzumiraju, proizvode ili  prodaju sredstva ovisnosti.
           
Zdrav za 5, Nacionalni je preventivni projekt koji je usmjeren na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i kocki, a ova predavanja provodila su se u okviru „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“.

Različiti su razlozi koji dovode mlade ljude u situaciju da probaju i konzumiraju sredstva ovisnosti. Kako su učenici i sami navodili  tijekom predavanja i radionica, mladi to često čine iz znatiželje, zatim iz želje za dokazivanjem i potrebe da budu važni u svojoj okolini. Ne žele se razlikovati od osoba u čijem društvu se nađu, a koje osobe u njihovom društvu konzumiraju sredstva ovisnosti. Navode i nedostatak zabavnih sadržaja i da često osjećaju dosadu.

S ciljem razvijanja stava da negativnim  i društveno-neprihvatljivim ponašanjima kažu „ne“, a s posebnim naglaskom na prevenciju ovisnosti o drogama predavanja i radionice će se nastaviti u srednjim školama na području Policijske uprave zadarske tijekom cijele školske godine.
 

Stranica