Preventivne aktivnosti i kampanja „Postani policajac/policajka “ u Osnovnoj školi u Privlaci

  • Slika /2024/PREVENCIJA/IMG_privlaka 7 razred.jpg3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Učenicima je predstavljeno zanimanje policajca, a podijeljeni su i promotivni materijali iz kampanje „Budi zakon! Pridruži nam se! Odaberi poziv, a ne posao!“ 

Foto: PU zadarska

U utorak, 23. travnja 2024. godine policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske provodili su preventivne aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ i kampanje „Postani policajac/policajka“ u Osnovnoj školi Privlaka. Ciljana skupina bili su učenici sedmog i osmog razreda.

Učenici osmog razreda slušali su predavanja iz nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“, usmjeren na prevenciju alkohola. Educirani su o posljedicama konzumiranja alkohola te o zakonskim sankcijama. Učenici su iznosili svoja razmišljanja o štetnosti alkohola i posljedicama vezanim uz njegovo konzumiranje te uz izlaske mladih u noćnim satima.

Predstavljeno im je i zanimanje policajca, a podijeljeni su i promotivni materijali iz kampanje „Budi zakon! Pridruži nam se! Odaberi poziv, a ne posao!“ 

Učenike sedmog razreda, policijski službenici su educirali o rizičnim ponašanjima kojima su izloženi prilikom korištenja društvenih mreža, zatim o ovisnosti koju izaziva dugotrajan boravak na društvenim mrežama, te o potrebi prijavljivanja svakog društveno nedopuštenog ponašanja i zakonskim sankcijama.

Predavanje je dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ kojem projektu je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partner Policijska uprava zadarska.

Učenici su iznosili svoje stavove o prednostima i opasnostima prilikom korištenja društvenih mreža, a tijekom predavanja prikazani  su spotovi te kratki filmovi o rizičnim ponašanjima tijekom korištenja društvenih mreža.


Stranica