​Preventivne aktivnosti i kampanja Postani policajac/policajka u Jasenicama -Maslenica

  • Slika /2024/PREVENCIJA/Maslenica Zdrav za 51.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održane preventivne aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ i kampanje „Postani policajac/policajka“


Foto: PU zadarska

U osnovnoj školi „Petra Zoranića" u Jasenicama u petak su se provodile preventivne aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ i kampanje „Postani policajac/policajka“.

Predavanja su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske, a ciljane skupine bili su učenici sedmog i osmog razreda.
Učenici osmog razreda slušali su predavanja iz nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ usmjerena na prevenciju alkohola. Educirani  su o  posljedicama konzumiranja alkohola te o kaznenim ponašanjima koja se događaju vezano uz konzumiranje alkohola te s tim povezanim zakonskim sankcijama.

Učenici su iznosili svoja razmišljanja o štetnosti alkohola i posljedicama vezanim uz njegovo konzumiranje kroz interaktivnu radionicu „Subotnja večer“.

Predstavljeno im  je i zanimanje policajca, a podijeljeni su i
promotivni materijali iz kampanje Postani policajac/policajka.                                                                                                                                                                

Učenike sedmog razreda, policijski službenici su educirali o rizičnim ponašanjima kojima su izloženi kod korištenja društvenih mreža, zatim o ovisnosti koju izaziva dugotrajan boravak na društvenim mrežama, te  o potrebi prijavljivanja svakog društveno nedopuštenog ponašanja i zakonskim sankcijama.
Predavanje je dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ kojem projektu je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partner Policijska uprava zadarska.

Ovom prilikom prikazani su i spotovi te kratki filmovi o rizičnim ponašanjima tijekom korištenja društvenih mreža, a učenici su iznosili svoje stavove o prednostima i opasnostima prilikom njihova korištenja.



Stranica