Predstavljeni mađarski i poljski policajci

Slika PU_ZD/nasl mađ 13.JPG

Foto: PU zadarska

Danas je u prostorijama PU zadarske održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni mađarski i poljski policijski službenici koji će u sklopu akcije Sigurna turistička sezona, odnosno u sklopu međunarodne policijske suradnje,  tijekom srpnja i kolovoza, boraviti na području naše županije. Dobrodošlicu im je, uz ugodan boravak na našoj obali, u uvodnom govoru poželio načelnik PU zadarske Neven Paškalin.   

Tako će u prvom terminu od 01. do 16. srpnja 2011. godine na našem području boraviti mađarski policijski službenici  Alex Toth i Lajos Magyar, a tijekom cijelog srpnja i kolovoza poljska policijska službenica Nina Pawlita i policijski službenik Ariel Brazulewicz. U svom predstavljanju javnosti strani su policajci izrazili veliko zadovoljstvo, ali i čast što upravo u Zadru imaju priliku obnašati službu te   napomenuli da iako je njihovo formalno radno vrijeme 8 sati, da će na raspolaganju svojim sunarodnjacima u zadarskoj županiji, ali i hrvatskim kolegama policajcima, biti 24 sata dnevno. Također, stranim policajcima tijekom boravka na našem području domaćini će biti policijski službenici I Policijske postaje Zadar Ive Begonja i Postaje pomorske policije Milo Smokrović.

                Osim predstavljenih mađarskih i poljskih policajaca na konferenciji je bio nazočan i mađarski konzul Zoltan Horvath koji je u obraćanju novinarima istaknuo kako je i ova policijska suradnja nastavak višegodišnje policijske suradnje između Hrvatske i Mađarske policije.

            Nakon predstavljanja mađarskih i poljskih policijskih službenika, voditelj Službe policije Ante Kulaš kratko je iznio statističke podatke stanja sigurnosti na području PU zadarske tijekom prvih 6 mjeseci koje je ocijenio zadovoljavajućim nakon čega je policijska službenica za prevenciju Ivana Marić predstavila zajednički projekt PU zadarske, I PP Zadar, te Općine Vir i Turističke zajednice Vir - „Vir-siguran otok“ u sklopu kojeg će biti tiskani i promotivni leci na nekoliko jezika. Također su u suradnji sa zadarskom županijom tiskani i leci sa savjetima građanima prvenstveno radi prevencije sve učestalijih krađa i provala.  



Stranica