Predstavljen novoimenovani načelnik PU zadarske Anton Dražina

Slika PU_ZD/načelnik dražina nas.jpg

Foto: PU zadarska

Danas, u 16 sati, u Policijskoj upravi zadarskoj održana je konferencija za novinare na kojoj je pomoćnik glavnog ravnatelja policije, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec  novinarima predstavio novoimenovanog načelnika Policijske uprave zadarske, Antona Dražinu.

Ovom prilikom načelnik Borovec je novom načelniku čestitao i na novom radnom mjestu, ali i na impresivnoj policijskoj karijeri koja ga je dovela do drugog mandata na čelu zadarske policije.

Anton Dražina je diplomirani kriminalist sa zvanjem glavnog policijskog savjetnika, a načelnikom Policijske uprave zadarske imenovan je nakon provedenog internog oglasa MUP-a, s radnog mjesta zapovjednika Specijalne jedinice policije PU splitsko-dalmatinske.

Rođen je 1971. godine u Benkovcu, a od srpnja 1991. godine pripadnik je Policijske uprave zadarske, Specijalne jedinice policije PU zadarske. Karijeru u specijalnoj policiji započeo je kao policajac, a nastavio kao vođa specijalističke grupe, instruktor, potom pomoćnik zapovjednika, a od 1997. godine i zapovjednik jedinice. Od 2001. do 2004. godine radio je kao viši instruktor u Zapovjedništvu specijalne jedinice policije, a od 2004. do 2010. godine obnašao je dužnost načelnika PU zadarske.

Za sudjelovanje u Domovinskom ratu te profesionalna postignuća odlikovan je Spomenicama domovinskog rata i domovinske zahvalnosti, Medaljama Bljesak i Oluja te Odlikovanjima reda kneza Domagoja, Nikole Šubića Zrinskog, bana Josipa Jelačića i odličjem Reda hrvatskog trolista.

Prilikom obraćanja predstavnicima medija naglasio je kako će glavni ciljevi tijekom njegovog mandata biti poboljšanje stanja sigurnosti u zadarskoj županiji te je najavio i nove projekte za koje smatra da će osigurati bolju i bržu interakciju policije i građana, a također je naglasio i važnost suradnje s medijima.



Stranica