Poštujte naše znakove - zadarski policajci s prvašićima

Slika PU_ZD/Početak nastave nasl..jpg

Foto: PU zadarska

Povodom početka nove školske godine, od ponedjeljka ujutro policijski službenici PU zadarske su u sklopu akcije Poštujte naše znakove svakodnevno, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano operativno-preventivno pokrivali prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole.

Osnovni zadatak policijskih službenika je omogućiti siguran prijelaz djece preko kolnika te poduzeti sve zakonom propisane mjere prema nediscipliniranim vozačima, odnosno prema vozačima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu. Jednako tako, policijski službenici će sankcionirati i sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola .

Kao i prošlih godina, početkom ove školske godine s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima osnovnih škola, a u sklopu navedene akcije, policijski službenici će organizirati predavanje i razgovor sa prvim i drugim razredima osnovnih škola s ciljem upoznavanja djece, njihovih roditelja, kao i nastavnika sa temeljnim pravilima sigurnog  sudjelovanja djece u prometu. Edukacija i prevencija pravi je, odnosno prvi je korak u samostalnom sudjelovanju u prometu.

.



Stranica