"Poštujte naše znakove" - na zadarskom Forumu

Slika PU_ZD/Promet - akcija na forumu tekst.jpg

Foto: Pu zadarska

Akcija MUP-a i HAK-a - "Poštujte naše znakove"                               

Dana 08.rujna 2012. godine u Zadru -  Poljana Ivana Pavla II,  u suradnji MUP-a - PU zadarske i HAK-a te Autokluba Zadar, u sklopu akcije "POštujte naše znakove" održana je tradiocionala manifestacija za djecu i roditelje, koji će se na zadarskim prometnicima po prvi put naći u svojstvu aktivnog sudionika. Kao i svake godine,  AK Zadar je na Forumu  postavio mobilni poligon na kojem su djeca mogla okušati svoje vozačke sposobnosti, kao i upoznati se s djelovima bicikla, dok se na "štandu" PU zadarske djelile informacije o sigurnom i pravom odabiru pronalaska puta od kuće do škole.

 

Tom prilikom su se roditelji poticali da djecu prvih dana nastave ne voze već vode u školu, kako bi na taj način osim upoznavanja svoje makro okoline, prvaši razvili i perceptivna osjetila za snalaženje u prostoru, te razvili načine samozaštitnog ponašanja u prometu.

Sama manifestacija imala je velik odaziv. Sve je prošlo u znaku djete-škola-vožnja-pješak-sigurnost...uz crtanje i vožnju a nije nedostajalo ni zanimljivih pitanja  djece, poglavito prvašića.   



Stranica