Policijski službenik Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dobitnik je ovogodišnje nagrade "Nasmiješeno sunce"

  • Slika /2021/nasmiješeno sunce/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tradicionalna nagrada "Nasmiješeno sunce" ove godine dodijeljena je policijskom službeniku Anti Mitroviću

Foto: PU zadarska/Grad Zadar

Danas, 27. prosinca 2021.godine, u atriju palače Cedulin u Zadru upriličena je tradicionalna godišnja dodjela priznanja „Nasmiješeno sunce“ koja se provodi u organizaciji Grada Zadra u suradnji sa gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ-om Županije i Grada, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

Priznanja je uručio gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, a prigodne poklone direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Ovogodišnju nagradu u kategoriji - Najbolji policijski službenik primio je Ante Mitrović, policijski službenik za graničnu kontrolu Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, Policijske uprave zadarske.

Policijski službenik Ante Mitrović svojim je susretljivim, uljudnim i profesionalnim ponašanjem dao znatan doprinos ugledu policije, ali i ugledu Zadra kao sigurne i poželjne turističke destinacije. Njegova stručnost, samostalnost, komunikativnost, ali i prilagodljivost novonastalim situacijama, posebno su došle do izražaja tijekom turističke sezone kada je neumorno, ljubazno i profesionalno svoje zadaće obavljao na graničnim prijelazima, s nautičarima na sezonskim graničnim prijelazima u Salima i Božavi, te s putnicima na graničnom prijelazu u Zračnoj luci Zadar. Moglo bi se kazati kako je ove turističke sezone, Ante dočekivao turiste koji su nam dolazili morskim ili zračnim putem.

Svoju sposobnost, znanje, snalažljivosti i brze reakcije koje su izazov svake turističke sezone, potvrdio je ove godine na graničnom prijelazu kada je zajedno s mještanima pravovremeno  pružio pomoć domaćem gostu kojem je pozlilo i tako spriječio teže posljedice.

Vjerujemo kako će ovo vrijedno priznanje biti dodatni poticaj u radu ne samo nagrađenom policijskom službeniku Anti Mitroviću, već i njegovim kolegicama i kolegama, koji svakodnevno odgovorno i profesionalno obavljanju zahtjevan policijski posao na dobrobit građana i turista.

Naime,  nagrada "Nasmiješeno sunce" se  dodjeljuje u više kategorija, pravnim osobama, ugostiteljskim objektima, obrtima i pojedincima za njihov rad i doprinos turističkoj sezoni s ciljem dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga te naposljetku kao rezultat svega, prezentiranje grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja te zahtjeva sadašnjeg vremena. 

Stranica