Policijski službenici u cilju prometnog preventivnog odgoja i obrazovanja posjetili dva dječja vrtića

  • Slika /2024/PREVENCIJA/dv1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Proteklog tjedan policijski službenici Policijske uprave zadarske posjetili su dječje vrtiće u Zadru i Bibinju

Foto: PU zadarska
 
Na početku posjeta policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, u okviru preventivnih aktivnosti „Dani otvorenih vrata Policijske uprave zadarske“ polaznicima dječjih vrtića „Leptirić“ Bibinje i „Pinokio“ Zadar približili su rad policije.

Djeci su pokazali kako izgleda jedan radni dan policijskog službenika te ih upoznali s opremom koju koriste tijekom obavljanja svojih zadaća.

Potom je nekoliko mališana izrazilo želju da bi kada odrastu htjeli nositi odoru hrvatske policije na što su im kroz priču pojasnili put kako bi jednog dana, kada narastu mogli postati policijski službenici.

Policajci su djeci naglasili da su im prijatelji - pomagači i uvijek na raspolaganju, te da mogu imati puno povjerenje u policiju.

Kroz daljnju edukaciju djeci je ukazano na pravila ponašanja u slučaju da tijekom boravka na otvorenom prostoru uoče opasne predmete te kako potražiti pomoć i pozvati žurne službe.

Travanj je mjesec zaštite od mina, te su ovom prilikom kroz strip prezentaciju iz kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ djeca upozorena na navedene opasnosti.

Djeci je na način primjeren njihovom uzrastu, održana kratka edukacija o razgovoru sa nepoznatim ljudima, prometnoj kulturi, pravilnom prelasku ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza, korištenju sigurnosnog pojasa.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar i Policijske postaje Biograd zajedno sa policijskim službenicima za prevenciju Ureda načelnika educirali su djecu o prometnoj kulturi u kojoj edukaciji su i djeca aktivno sudjelovala odgovarajući na postavljenja pitanja.

Upoznali su ih i s pravilima prilikom vožnje bicikla,  a djeca su policajcima priredila prigodne crteže i pjesmice na temu sudionika u prometu i prometnih pravila.

Polaznici dječjeg vrtića potom su, na kraju posjete, razgledali službena vozila i motocikl s policijskim oznakama,a što je kod djece izazvalo veliko zanimanje te su strpljivo čekali svoj red za fotografiranje.




 

Stranica