Policijski službenici ga zatekli u prometu s 2,93 promila

Slika /2024/POLICIJA/policija  biograd.jpg

Policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol

Foto: PU zadarska

Sinoć u 22.10 sati u Splitskoj ulici u Biogradu policijski službenici Policijske postaje Biograd su uočili automobil koji se nepropisno kretao, izvan obilježene svoje prometne trake, prelazeći vozilom na nogostup.

Vozač automobila zadarskih registarskih oznaka je zaustavljen. U daljnjem postupanju je utvrđeno kako vozilom upravlja 65-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,93 g/kg te da nije koristio sigurnosni pojas.

Muškarac je uhićen i smještan u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će danas uz optužni prijedlog biti doveden na nadležni sud.


Kako konzumiranje i manje količine alkohola otežava percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:
  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).
  
 

Stranica