Policija na biogradskom području oduzela drogu i oružje

Slika /2024/POLICIJA/pol1.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, prema nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te optužni prijedlog nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona  o nabavi i posjedovanju oružja građana

Foto. Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.  

Naime,  nakon što je prekjučer na biogradskom području zatečena maloljetna osoba  u posjedu ručno spravljene dvije cigarete marihuane (joint) te novčanog iznosa za koji se sumnja da potječe od kaznenog djela, nad maloljetnom osobom je provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je temeljem naloga obavljena i pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi.
 
Tijekom pretrage policija je od osumnjičenog maloljetnika oduzela jednu vrećicu s oko 16 grama marihuane, vrećicu s oko 3 grama marihuane pomiješane s duhanom, jedno pakiranje s oko 5,2 grama amfetamina te 4 tablete bez propisanog recepta.
Nadalje, tijekom pretrage je oduzet jedan pištolj- revolver, 6 komada pištoljskog streljiva, bajuneta za vojnu pušku te preklopni nož.
        
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, prema maloljetnoj osobi je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona  o nabavi i posjedovanju oružja građana

Stranica