Policija ga zastavila dok je upravljao otuđenim vozilom, kojim je prethodno otuđio gorivo

Slika /2024/POLICIJA/pol1.jpg

Osumnjičeni muškarac je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava zbog sumnje u neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari, krađe i prijevaru dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, a također je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto. Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za  imovinska kaznena djela; neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari, krađe i prijevaru te za počinjenje težih prometnih prekršaja.
 
Naime, s petka na subotu, 16. ožujka u 01,25 sati na Zagrebačkoj ulici u Zadru, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 28-godišnjaka, koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena i pod utjecajem alkohola.
Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako upravlja automobilom, marke VW Caddy zadarskih registarskih oznaka koje je u vlasništvu trgovačkog društva, a koje je prethodno otuđio iz kruga trgovačkog društva na Biogradskoj cesti, nakon čega je doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
 
Sumnja se kako je u petak u poslijepodnevnim satima, 15. ožujka u Zadru, s parkirališta na Biogradskoj cesti najprije otuđio osobni automobil marke Ford u vlasništvu trgovačkog društva, nakon čega je vozilo vratio te otuđio drugo vozilo, teretno marke VW, također u vlasništvu istog društva, a kojim je i upravljao u vrijeme kada ga je policija zaustavila.
 
Nadalje, sumnja se kako se prethodno otuđenim vozilom u petak oko 23 sata odvezao na područje Posedarja, gdje je na benzinskoj postaji  natočio nekoliko stotina litara goriva, pokušavajući ga platiti karticom za gorivo u vlasništvu trgovačkog društva, koju je pronašao u otuđenom vozilu, a kada u tom nije uspio na prijevaran način je odgodio plaćanje goriva, koje je navodno natočio za potrebe trgovačkog društva.
 
Na kraju, otuđeno gorivo, a radi se o preko 453 litre eurodizela, je potom odvezao otuđenim vozilom u mjesto u okolici Zadra te ga sakrio na skrovitom mjestu, gdje je ga je policija pronašla tijekom kriminalističkog istraživanja.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog sumnje u neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari, krađe i prijevaru dostavljana nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.
Zbog počinjenih prekršaja u prometu je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica