Pojačani nadzor prometa tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_ZD/slike/auto policijski 01.jpg

Vozač je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.600,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom

Foto: Ilustracija
 
Policija je i tijekom proteklog vikenda nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu kao što su: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela.
 
Proteklog vikenda ( 26.– 28. lipnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 278 vozila i vozača, a poduzeli su 184 represivne mjere.
 
-        alkotestirano je 206 vozača, od kojih je njih 13 bilo pod utjecajem alkohola
-        3 vozila  bez tehničkog pregleda i registracije
-        55 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
-        2 vozača su nepropisno pretjecali
-        1 bez položenog vozačkog ispita
-        1 je vozio jednosmjernom ulicom
-        5 vozača  je vozilo bez zaštitnog pojasa
-        8 vozača je koristilo mobitel
-        52 vozača nije poštivalo prometni znak
 
Iz prometa je isključeno 14 vozača i 3 vozila.
 
U tom se vremenu dogodilo 6 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.
 
U nedjelju u 05,15 sati na DC 27 u mjestu Pristeg, 22-godišnji vozač je skrivio prometnu nesreću – slijetanje van kolnika, upravljajući osobnim vozilom VW Golf (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,13 promila, kojom prilikom je lakše ozlijeđen.
Vozač je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.600,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.
 
 

Stranica