Pojačani nadzor brzine - akcija u prometu

Slika /2021/brzina2[1].jpg

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2024. godinu na području država članica u petak 19. travnja 2024. godine provest će se 24-satni pojačani nadzor brzine

Foto: Ilustracija

Policijski službenici će danas tijekom čitavog dana na području Policijske uprave zadarske provoditi nadzor i kontrolu prometa, posebno usmjereni na prekršaje koji se odnose na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu.

Početkom travnja pozvali smo građane da predlože lokacije na kojima će se nadzirati i kontrolirati promet, te su nam građani uputili 89 prijedloga koji su se odnosili na područje čitave županije. 
Uvažavajući mogućnosti predloženih pozicija, kao i aktualne statističke pokazatelje, danas će policijski službenici biti nazočni na većini prometnica u županiji tijekom čitavog dana i provoditi nadzor i kontrolu poštuju li vozači prometne propise, posebno ograničenja brzine.

Nepropisana ili neprilagođena brzina, jedan je od najtežih prekršaja i uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, spada u tzv. „faktore rizika“ koji dovode do najtežih prometnih nesreća.

Policijska uprava zadarska poziva stoga vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
 

Stranica