Pojačane aktivnosti u cestovnom prometu

Slika /PU_ZD/slike/raskrižje.jpg

U nedjelju, 26. siječnja 2020. godine u 21.49 sati na Benkovačkoj cesti u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar  zaustavili su  45-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,45 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač je  priveden u prostorije policije na otrježnjenje, nakon čega je uhićen  te je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.  

Foto: PU zadarska

- U nedjelju, 26. siječnja 2020. godine u 01.25 sati u Biogradu na Moru, policijski službenici Policijske postaje Biograd  zaustavili su  44-godišnjeg državljanina Slovenije kako upravlja vozilom Volkswagen slovenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,67 promila.
44-godišnjak je priveden u prostorije policije na otrježnjenje, nakon čega je uhićen  te istog dana uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna te mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
 
- U nedjelju, 26. siječnja 2020. godine u 01.00 sati u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 47-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,22 promila. Također je utvrđeno kako upravlja vozilom za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije.
Vozač je  priveden u prostorije policije na otrježnjenje, nakon čega je uhićen  i  uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru te mu je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka određena mjera zadržavanja u trajanju od 7 dana. Nakon čega je 47-godišnjak predan u Zatvor u Zadru.
 
- U petak, 24. siječnja 2020. godine u 18.05 sati u Molatskoj ulici u Zadru, 46-godišnji vozač je upravljajući osobnim vozilom Lancia zadarskih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a pod utjecajem alkohola od 2,44 promila. Također je utvrđeno kako je upravljao vozilom za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije.
Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Dana  25. 01. 2020. godine priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 13 dana. Nakon čega je 46-godišnjak predan u Zatvor u Zadru.
 
 
- U četvrtak, 23. siječnja 2020. godine u 13.45 sati u Ulici admirala Jakova Šubića od Cezana u Zadru, 47-godišnji vozač je upravljajući osobnim vozilom Citroen zadarskih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen, a pod utjecajem alkohola od 2,15 promila. Također je utvrđeno kako je upravljao vozilom u vrijeme nakon što mu je istekla valjanost vozačke dozvole.
Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Dana 24. 01. 2020. godine priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana. Nakon čega je 47-godišnjak predan u Zatvor u Zadru.

          Proteklog vikenda ( 24. – 26. siječnja 2020. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 348 vozila i vozača, a poduzeli su 142 represivne mjere.
  • alkotestirano je 117 vozača, od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola
  • 43 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
  • 5 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje
  • 10 vozača  je vozilo bez zaštitnog pojasa
  • 3 vozač zbog nenošenja vozačke dozvole
  • 3 vozača zbog isteka vozačke dozvole
  • 2 vozača zbog upravljanja za vrijeme zabrane
  • 2 vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom
  • 1 vozač zbog nepropisnog pretjecanja
  • 1 vozač zbog nepoštivanja svjetlosnog znaka (prolazak za vrijeme crvenog svijetla)
  • 27 vozača nije poštivalo prometni znak
Iz prometa je isključeno 16 vozača i 2 vozila.
 U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila teže i 2 osobe lakše  tjelesne ozljede.
 

Stranica