Počinio više prometnih prekršaja s vozilom, na kojem su postavljene nepripadajuće registarske oznake

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprava te je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprava.
 
Naime, sinoć, 29. veljače u 20 sati,  policijski službenici su tijekom nadzora prometa u Kukljici svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka. Vozač se oglušio na naredbe policijskih službenika te nastavio vožnju, a nedugo potom se zaustavio.
 
Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako je vozilom upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg.
 
Mušakarav je uhićen  i doveden u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je nadalje utvrđeno kako se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznaka zadarskog područja te kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole i police obveznog osiguranja.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 38-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprava.
 
Zbog počinjenih prometnih prekršaja, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, 38-godišnjak je i prekršajno sankcioniran.

Stranica