Otkriveni počinitelji novog modusa prijevare u trgovačkom centru

Slika /PU_ZD/slike/policajac i vozilo.jpg

Otkriveni počinitelji novog modusa prijevare u trgovačkom centru - policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet hrvatskih državljana koje se sumnjiči za više prijevara

Foto: Ilustracija
                                                                                                                 
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet hrvatskih državljana u dobi od 24 do 39 godine, koje se sumnjiči za više prijevara na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u  Zagrebu.
 
Naime, 24-, 26- i 39-godišnjaka se sumnjiči da su u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi i unaprijed smišljenim planom,  tijekom kolovoza ove godine, u  osam navrata došli u trgovački centar u Ulici 159. Brigade u Zadru, gdje bi 39-godišnjak fotografirao bar kod za identifikaciju određenog proizvoda, te fotografiju proslijedio 24-godišnjaku koji bi potom na pogodnom uređaju izradio lažnu kopiju bar koda.
Nakon toga bi 39-godišnjak u trgovini izrađenu kopiju zalijepio na sličan skuplji proizvod, kojeg bi potom 26-godišnjak uzeo sa police te dolaskom na blagajnu trgovkinju doveo u zabludu, tako da ona prilikom skeniranjem lažnog bar koda, skuplji proizvod naplati po jeftinijoj cijeni.
Navedenim djelima trojac je trgovačko društvo oštetio za sveukupni iznos od oko 10.500,00 kuna.
Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage njihovih domova i vozila kojom prilikom je pronađeno više predmeta koji potječu od izvršenih kaznenih djela, a koji predmeti su im oduzeti.
 
Također je utvrđeno da su njih trojica zajedno s 35-godišnjakom i 25-godišnjakinjom tijekom kolovoza takva kaznena djela počinili i na šibenskom i širem splitskom području, te istom trgovačkom društvu pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 13.000,00 kuna
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, svih petero su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela Prijevara.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 24-godišnjaka je pronađen pištolj kojeg je nelegalno posjedovao, a koji mu je oduzet te protiv njega  je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 

Stranica