​Osumnjičeni za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Slika /2023/EURI 1.jpg

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih se Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, te kaznenog djela Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Odjela za gospodarski kriminalitet i korupciju Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, koje se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 45-godišnjak u svojstvu direktora, a 67-godišnjak kao osnivač društva, s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi u proteklom razdoblju od 2018. do 2024. godine novčana sredstva trgovačkog društva u iznosu od 200 tisuća eura utrošili na uređenje i opremanje nekretnine za obavljanje turističke djelatnost u vlasništvu osnivača društva kao fizičke osobe bez da su isto evidentirali u imovini društva niti su navedena novčana sredstva vratili društvu.

Na taj način su omogućili provođenje skraćenog stečajnog postupka nad društvom bez imovine trgovačkog društva pri čemu su sebi pribavili nepripadnu imovinsku korist od 200 tisuća eura, dok su na ime nepodmirenih poreznih obveza oštetili Ministarstvo financija za iznos od preko 91 tisuću eura, koja se nisu mogla naplatiti u stečajnom postupku.

Nadalje, 45-godišnjaka se također sumnjiči da kao odgovorna osoba nije ustrojio vođenje poslovnih knjiga kako ne bi prikazao podatke o poslovnim događanjima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv obojice osumnjičenih se Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 45-godišnjaka i kaznena prijava zbog kaznenog djela Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.
 

Stranica