​Osumnjičeni za krivotvorenje isprava i povredu tuđih prava

Slika /2021/rotacija.jpg

Nadležnom državnom odvjetništvu je protiv obojice osumnjičenih podnijeto posebno izvješće zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Povreda tuđih prava i Krivotvorenja isprava

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljana u dobi od 46 i 72 godina, koje se sumnjiči za kaznena djela Povreda tuđih prava i krivotvorenje isprava.
 
Naime, sumnja se da je 46-godišnji vlasnik nekretnine nad kojom je bila određena ovrha u namjeri da osujeti namirenje vjerovnika u ovršnom postupku, bez bilo kakve pravne osnove početkom 2019.godine sačinio fiktivni sporazum radi osiguranja novčane tražbine s 72-godišnjakom.
Tako sklopljen fiktivni sporazum, kojeg su kao dužnik 46-godišnjak, a kao vjerovnik 72-godišnjak potpisali, ovjerili su kod javnog bilježnika i dostavili zemljišnoknjižnom odjelu nadležnog suda na daljnju provedbu te tako otežali provedbu ranijeg rješenja o ovrsi i namirenje potraživanja vjerovnika.
 
Nadležnom državnom odvjetništvu je protiv obojice osumnjičenih podnijeto posebno izvješće zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Povreda tuđih prava i Krivotvorenja isprava.

Stranica