Osumnjičeni za imovinska kaznena djela

Slika /2022/lisice.jpg

Zbog pronevjere osumnjičen 44-godišnjak, a zbog prijevare 36-godišnjak

Foto: Ilustracija

Pronevjera

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjera.

Sumnjiči se da je kao zaposlenik trgovačkog društva sa sjedištem u Splitu, u vremenu od travnja prošle godine do ožujka ove godine, u više navrata iz skladišta pića koje se nalazi na zadarskom području, povjerenu trgovačku robu protupravno prisvojio čime je navedeno trgovačko društvo oštetio za iznos preko 350 tisuća kuna.
Protiv 44-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Prijevara

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevare.

Sumnjiči ga se da je u veljači ove godine 36-godišnjaku prodao osobno vozilo Audi, kao i da je u srpnju prošle godine 45-godišnjaku prodao osobno vozilo Volkswagen, prikazujući im lažne podatke o vozilu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je osumnjičenik, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, prije prodaje navedenih vozila, na kilometar satu vozila umanjio, tj. lažno prikazao broj stvarno prijeđenih kilometara, i na taj način povećao tržišnu vrijednost vozila, a oštećene lažnim prikazivanjem doveo u zabludu o vrijednosti vozila. Na ovaj način oštetio je kupce za iznos od nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijevare

 

Stranica