Osumnjičeni za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Slika /2022/ORUŽJE 18.01.-1.jpg

Sva trojica se sumnjiče za Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a dvojica i za  kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanja nad tri muške osobe zbog kaznenih djela iz domene opće sigurnosti te nedozvoljenog držanja oružja.

Tako se dva 24-godišnjaka te jednog maloljetnika sumnjiči  da su 12. siječnja oko 22.30 sati na području Polače pucanjem iz vatrenog oružja  izazvali opasnost za život ili tijelo drugih osoba, a  kojom prilikom je oštećen prozor u prizemlju jedne obiteljske kuće u Tinju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika, gdje je kod 24-godišnjaka na širem benkovačkom području pronađena jedna puška M-48, 102 komada streljiva za automatsku pušku te 380 komada drugog raznog streljiva,  3 patrone za lovačku pušku, 1 ručna bomba kao i 2 inicirajuće kapisle.

Nadalje, tijekom pretrage na širem zadarskom području, od maloljetne osobe je oduzeta 1 automatska puška i 15 komada streljiva.

Oružje im je oduzeto, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv 24-godišnjaka i maloljetne osobe podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru te je 24-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
Dok se protiv drugog 24-godišnjaka podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Stranica