Osumnjičen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Slika /2023/POLICIJA/pol. auto 23.jpg

Osumnjičenik će danas u zakonskom roku biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske

Foto: PU zadarska

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom, policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru dostaviti kaznenu prijava zbog sumnje da je počinio Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti opisanom u čl. 222. st.4. u svezi s čl. 215. st.3. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona RH, te će danas u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
 
Sukladno odredbama Kaznenog zakona RH ( NN 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19, 84/21, 114/22,114/23) za počinitelje navedenog kaznenog djela propisana je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.


Ranije

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim županijskim državnim odvjetništvom u Zadru, u službenim prostorijama policije provode kriminalističko istraživanje nad jednim hrvatskim državljaninom u svezi kaznenog djela iz domene kaznenih djela protiv opće sigurnosti.
 
Naime, jučer 30. siječnja u ranojutranjim satima policija je zaprimila dojavu kako je u stanu na području Bulevara u Zadru pronađena mrtva ženska osoba u dobi od 82 godine s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. Također u stanu je zatečen i pas pasmine američki staford, vlasništvo člana obitelji.
 
Na mjestu događaja policijski službenici proveli su očevid dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska služba.
 
Temeljem naloga državnog odvjetništva na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom ženske osobe, kojom je utvrđeno kako je preminula od posljedica ugriza psa.
 

Stranica