Osumnjičen za računalno krivotvorenje i zlouporabu naprava

Slika /2021/POLICIJA ZNAK.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Kriminalističko-obavještajnog odjela Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 36 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela računalno krivotvorenje i zlouporaba naprava.
 
Sumnja se da je 36-godišnjak, vlasnik obrta s područja Nina, od kolovoza 2019. do početka rujna iste godine, od prethodno izdanih i naplaćenih računa putem elektroničkih naplatnih uređaja, na svom prijenosnom računalu putem računalnog programa prilagođenog za počinjenje kaznenog djela, a namijenjenog za fiskalizaciju, obrisao računalne stavke s više desetaka računa, bez da ostane zapis u obrisanim stavkama i tako izmijenjene račune sa istim ili izmijenjenim iznosima kao i načinom plaćanja, uporabio kao vjerodostojne te ih naknadno fiskalizirao i prosljeđivao prema Centralnom informacijskom sustavu Ministarstva financija.

Zbog sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Stranica