Osumnjičen za prisilu prema službenoj osobi

Slika /2022/POLICIJA/pol2.jpg

Policija je nad 30-godišnjakom provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo prisila prema službenoj osobi te počinjenih prometnih prekršaja nakon čega je predan u pritvorsku jedinicu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u kazneno djelo prisila prema službenoj osobi  u pokušaju, kao i  počinjenih prometnih prekršaja te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
 
Naime, nakon što su ga u subotu, 04. svibnja, oko 22,50 sati policijski službenici pokušali zaustaviti na Obali kraljaTomislava dok je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka, osumnjičeni 30-godišnji vozač se oglušio na izdane naredbe te nastavio vožnju, upravljajući vozilom ulicama grada tijekom trajanja crvenih svjetala na semaforima.
 
Nadalje, sumnjiči ga se kako na ulici Petra Skoke nije postupio po izdanim zapovijedima, svjetlosnim i zvučnim signalima gdje se na kolniku nalazilo policijsko vozilo već je nastavio povećavati brzinu kretanja u namjeri da pobjegne i onemogući policijske službenike u obavljanju službenih zadaća te ih tako doveo u opasnost po život i tijelo, što je izbjegnuto naglim pokretanjem policijskog vozila unatrag radi izbjegavanja sudara.
 
Nakon toga, osumnjičeni nastavlja vožnju van grada,  te se zaustavlja na području mjesta Zemunik Donji, gdje je uz uporabu sredstava prisile uhićen te priveden u prostorije policije, kao i trojica putnika iz vozila, dok je vozilo vučnom službom dovezeno u krug policije.
Izvršenim alkotestiranjem, kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 0,93 promila.
 
Policija je nad 30-godišnjakom provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo prisila prema službenoj osobi te počinjenih prometnih prekršaja nakon čega je predan u pritvorsku jedinicu.
 
Isto tako, 37-godišnji putnik, kod kojeg je utvrđena koncentracija alkohola od 1,14 g/kg, a koji je tijekom postupanja vrijeđao i omalovažavao policijske službenike jučer uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, dok je drugi putnik u dobi od 39-godina sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici .

Stranica