Osumnjičen za prisilu prema službenoj osobi

Slika /PU_ZD/policija05.jpg

Protiv 52-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, kao i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.

Naime, sumnjiči ga se da je 30. siječnja oko 20.30 sati u Zadru na gradskom predjelu Arbanasi u ugostiteljskom objektu, dok su policijski službenici postupali prilikom narušavanja javnog reda i mira, vikao i galamio te pružao aktivni otpor u namjeri da spriječi policijske službenike u obavljanu službene radnje, a pritom je udario i lakše ozlijedio jednog policijskog službenika.
Uz uporabu sredstava prisile uhićen je i priveden u prostorije policije gdje je prilikom liječničkog pregleda vrijeđao i omalovažavao liječnicu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 52-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, kao i Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl.13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica