Osumnjičen za prisilu prema službenoj osobi

Slika /PU_ZD/pretraga01.jpg

Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Druge policijske postaje i Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.

Naime, u četvrtak, 23. prosinca u 20.45 sati policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Zagrebačkoj ulici u Zadru uočili vozilo kojim je upravljao 37-godišnji vozač koji je prethodno, iste večeri prekršajno sankcioniran zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 0,76 promila, zbog čega je bio isključen iz prometa. Vozač je unatoč upozorenjima nastavio vožnju do ulice Antuna Dobronića, gdje se zaustavio te prilikom postupanja policijskih službenika prema njemu iste omalovažavao i vrijeđao pokušavajući se pješice udaljiti. Uz uporabu sredstava prisile spriječen je u bijegu, a prilikom savladavanja je pružao otpor te fizički napadao policajce, koje je pri tom lakše ozlijedio.
Priveden je u prostorije policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, protiv 37-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, te je u petak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Također, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nadležnom sudu podnesen je Optužni prijedlog.

Stranica