Osumnjičen za prijevare

Slika /PU_ZD/lancic.jpg

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškom osobom u dobi od 56 godina,  kojeg se sumnjiči za više prijevara.

Foto: Ilustracija
 
     Osumnjičeni je  26. ožujka 2019. godine u ulici Marka Marulića u Zadru, šećući se ispred oštećene 72-godišnjakinje, zaustavio se i s tla podigao lančić za kojeg je naveo da je zlatni, te s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, osumnjičeni i za sada nepoznata osoba, koje se predstavila kao zlatar,  oštećenu su doveli u zabludu o vrijednosti pronađenog nakita, te mu je oštećena isplatila 2.000 kuna.
     Također, 56-godišnjaka se sumnjiči da je u studenom 2017. godine u ulici Bože Peričića u Zadru na isti način prevario 76-godišnjaka koji mu je tom prilikom isplatio 3.000 kuna, u ožujku 2018. godine u ulici Stjepana Radića u Zadru prevario  85-godišnjaka koji mu je tom prilikom isplatio 29.000 kuna te u studenom 2018. godine na predjelu Ravnica u Zadru prevario 73-godišnjaka koji mu je isplatio  3.300  kuna.
    U srijedu, 3.4.2019. godine na Obali kneza Branimira u Zadru, 56-godišnjak je na sličan način pokušao prevariti 75-godišnjaka.
    Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela „Prijevara“ i prijevara u pokušaju, tijekom jučerašnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Stranica