Osumnjičen za ovjeravanje neistinitog sadržaja

Slika /2021/palica.jpg

Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime, 27. travnja 2022. godine u večernjim satima u Gračacu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je pod utjecajem alkohola izazvao vozač automobila BMW, zadarskih registracijskih oznaka, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće. Osumnjičenik, saznavši za događaj, a da bi pomogao vozaču automobila, na mjesto događaja stigao je prije dolaska policije. Policijskim službenicima se predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.

U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.
 
S obzirom da je osumnjičenik policijski službenik, koji je bio van službe, udaljen je iz službe te je u tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

Stranica