Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Slika /2022/POLICIJA/POLICIJA11.jpg

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenih djela Neovlaštenu proizvodnja i promet drogama  i Omogućavanje trošenja droga te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske

Foto. Ilustracija

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanja nad 39-godišnjakom zbog kaznenih djela iz domene kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.

Sumnjiči ga se da je u vremenu od kolovoza do listopada ove godine na širem biogradskom području u najmanje 44 navrata izvršio preprodaju droge kokain u pojedinačnim količinama od 1 do 5 grama prema krajnjim kupcima. Nadalje ga se sumnjiči da je u odnosu na druge dvije osobe počinio kazneno djelo Omogućavanje trošenja droga.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, jučer 18. listopada na širem biogradskom području, provedena je pretraga doma kojeg osumnjičenik koristi, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 14,4 grama marihuane, kao i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.
Također je pronađeno i 30 komada baklji – bengalki iz kategorije P1, čije posjedovanje nije dozvoljeno za osobne potrebe.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenih djela Neovlaštenu proizvodnja i promet drogama  i Omogućavanje trošenja droga te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Isto tako, zbog neovlaštenog posjedovanja pirotehničkih sredstava, nadležnom sudu je podnesen Optužni prijedlog temeljem odredbi  Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.
 

Stranica