Osumnjičen za krijumčarenje

Slika /2023/POLICIJA/policija natpis4.jpg

Sumnja se da je 37-godišnjak iz koristoljublja primio strane državljane u vozilo te ih namjeravao prevesti prema krajnjem odredištu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Sumnjiči ga se da je 24. veljače 2024. godine u popodnevnim satima na autocesti A-1 kombi vozilom zadarskih registarskih oznaka prevozio dva strana državljanina koji su na benkovačkom području izašli iz kombi vozila te se pješice udaljili, dok je osumnjičeni također napustio mjesto događaja.
 
Nakon saznanja o događaju, policijski službenici su ubrzo pronašli strane državljanine koje su doveli u službene prostorije policije gdje je utvrđeno da su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te se prema njima postupalo sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.
 
U ponedjeljak, 4. ožujka u Zadru, nakon prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici su uhitili 37-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.
 
Temeljem naloga nadležnog suda provedena je i pretraga doma i drugih prostorija koje osumnjičenik koristi na području Zadra kojom prilikom su izuzeti predmeti koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 37-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu budući da se osnovano sumnja da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane prema krajnjem odredištu. 
 
Osumnjičeni je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

 



Stranica