​Osumnjičen za kaznena djela gospodarskog kriminaliteta

Slika /PU_ZD/slike/auto policijski 01.jpg

Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava zbog sumnje na kaznena djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Krivotvorenja službene ili poslovne isprave te Povrede obveze vođenja trgovačkih poslovnih knjiga

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva.
 
Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u razdoblju od siječnja 2016. do prosinca 2017. godine u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, bez ikakva valjanje pravne osnove  višestruko podizao novac, koji je neosnovano zadržao za sebe koristeći ga za privatne potrebe  čime je oštetio navedeno društvo za preko iznos 350.000,00 kuna.
Nadalje, sumnja se da je kao odgovorna osoba bez ikakve valjane osnova svojem povezanom društvu isplatio novčana sredstva, koje je neistinito prikazao u poslovnim knjigama kao dane pozajmice, a koji iznos od preko 100.000,00 kuna u konačnici nije vraćeno oštećenom trgovačkom društvu.
 
Protiv 41-godišnjaka se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Krivotvorenja službene ili poslovne isprave te Povrede obveze vođenja trgovačkih poslovnih knjiga.

Stranica