Organizator privatnog okupljanja prekršajno sankcioniran

Slika /2021/policija 4.jpg

Zbog nepoštivanja nužnih epidemioloških mjera i reproduciranja glasne glazbe protiv 21-godišnjaka podnesene su prekršajne prijave

Foto: PU zadarska

U odnosu na dojave koje je policija zaprimila u noći sa subote na nedjelju, 11/12. prosinca 2021. godine, zbog narušavanja javnog reda i mira u jednom objektu na području Sinjoretova u Zadru,  dovršeno je istraživanje događaja, te je utvrđeno kako su ostvarena obilježja prekršaja.

Iz provedenog dokaznog postupka utvrđeno je da je 21-godišnjak, ostvario obilježja prekršaja iz čl.47. st.2. toč.11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti  jer je organizirao privatno okupljanje, odnosno nije poštivao nužnu epidemiološku mjeru koja se odnosi na privatna okupljanja, zbog čega je prekršajno sankcioniran.

Također, iz prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica, utvrđeno je postojanje sumnje da je unutar prostora reproducirao glasnu glazbu koja je ometala noćni mir građana te se protiv njega podnosi Optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira.
 

Stranica