Održan sastanak sa Vatrogasnom zajednicom zadarske županije

Slika PU_ZD/požar.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer, 24. srpnja 2018. godine,  u službenim  prostorijama Policijske uprave zadarske održan je radni sastanak predstavnika PU zadarske i predstavnika Vatrogasne zajednice zadarske županije.

Na sastanku su bili nazočni Nikola Šindija - zamjenik načelnika PU,  voditelj Službe policije -  Božidar Budiša te metodolog Željko Vranković, kao predstavnici policije te županijski vatrogasni zapovjednik Boris Jović i njegov zamjenik Darko Kovačević kao predstavnici  vatrogasne zajednice zadarske županije, a sastanak je održan u svezi provedbi zajedničkih, sigurnosnih mjera na sprječavanju nastanka požara tijekom 2018. godine.

S ciljem smanjenja nastanka požara, učinkovitog kriminalističkog istraživanja na utvrđivanju uzroka i pronalasku počinitelja nastalih požara postavljeno je ukupno 13 nadzornih kamera visoke rezolucije koje 24 h/ dan nadziru stanje na terenu, a nalaze se na slijedećim lokacijama:

01.Biograd Kumenat,

02.Zadar-Debeljak.

03.Zadar-Slivnica,

04.Zadar-Sv.Grbe,

05.Zadar-Brgulje o.Molat,

06.Zadar-Musapstan,

07.Zadar- Ugljan,

08.Obrovac-Ćelavac,

09.Obrovac-Jasenice,

10.Benkovac-Doganja,

11.Benkovac-Lovćen

12.Križ brdo,

13.Mejanica ( Lisičići ).

Između ostalog, dogovoreno je da se zajedničkim angažiranjem svakodnevno obilaze potencionalno najugroženije  lokacije na području PU zadarske u svezi nastanka požara, gdje će policijski službenici kontrolirati  osobe i njihova prometna sredstva te se građani  mole za strpljenje i suradnju.



Pisane vijesti