Održan okrugli stol na temu podrške žrtvama

Slika /2023/PREVENCIJA/okrugli stol 26.05..jpg

Održan okrugli stol je organiziran u sklopu aktivnosti programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“, financiran od strane Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske

Foto: Udruga ZvoniMir/ PU zadarska

U petak, 26. svibnja 2023. godine u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održan je okrugli stol na temu važnosti prepoznavanja potreba za pomoći i podrškom žrtvama svih kaznenih djela, a pogotovo kaznenih djela protiv života i tijela i protiv imovine.

Okrugli stol održan je s ciljem jačanja intersektorske suradnje u sustavu podrške žrtvama i svjedocima te umrežavanja organizacija civilnog društva i institucija.
 
Uz ostale sudionike, među panelistima sudjelovao je policijski službenik Policijske uprave zadarske, Šime Kokić, voditelj Odjela općeg kriminaliteta u Službi kriminalistički policije koji je na početku iznio statističke podatke o kaznenim djelima evidentiranim na području Policijske uprave zadarske, nakon čega je prezentirao pojam žrtve sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku te zakonska prava koja žrtve ostvaruju, kao i na postupanja policije u takvim slučajevima. Osvrnuo se i na preventivne projekte Policijske uprave zadarske koji se provode prema raznim dobnim skupinama kako bi ukazali na važnost samozaštitnog ponašanja.


Stranica