Oda radosti na Pozdravu suncu

Slika PU_ZD/eu nasl.jpg

 

 Foto: PU zadarska

Noćas, točno u ponoć, policijski službenici Policijske uprave zadarske, na graničnim prijelazima na području zadarske županije svečano su podigli zastave Europske unije i otkrili ploče s natpisom EU.

Posebno svečano bilo je na pomorskom graničnom prijelazu, na Istarskoj obali u Zadru, uz znamenite Morske orgulje,  gdje je, uz intonaciju Ode radosti i podizanje zastave, ploču s natpisom EU otkrio načelnik Policijske uprave zadarske Neven Paškalin sa svojim suradnicima uz nazočnost župana Stipe Zrilića i zamjenika gradonačelnika Grada Zadra Zvonimira Vrančića.

U prigodnom obraćanju načelnik Paškalin je naglasio kako je ponosan što upravo policija podiže zastavu EU te istaknuo kako je policija bila oružana sila u stvaranju i obrani domovine te će i u budućnosti, kao članica obitelji europskih policija, osiguravati sigurnost građana na teritoriju RH, ali i EU.

Nakon načelnika policijske uprave prisutnima su se obratili zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić i župan Stipe Zrilić, a oglasila se i sirena broda MB Zadar koji plovi na međunarodnoj liniji Ancona-Zadar. Uslijedila je i prigodna zdravica i druženje s novinarima i građanima.



Stranica