Od višestrukog počinitelja prekršaja u prometu, privremeno oduzeto vozilo

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Vozač kojeg su policijski službenici zaustavili na državnoj cesti D-8 u utorak navečer, jučer je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja

Foto. Ilustracija

Prekjučer, 30. travnja u 23,20 sati na državnoj cesti D-8 u Murvici, policijski službenici Policijske postaje Zadar, zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin.
 
Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom obzirom se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja te mu je vozačka dozvola poništena, kako upravlja vozilom u vrijeme izrečene zabrane upravljanja dok mu je utvrđena koncentracija alkohola od 0,85 g/kg u organizmu
 
Obzirom da se radi o učestalom ponavljaču prekršaja iz članka 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ostvareni su zakonski uvjeti te je od prekršitelja privremeno oduzet automobil kojim je upravljao.
 
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, nakon čega je jučer uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora te za trajno oduzimanje vozila.
 
Nakon saslušanja na sudu, 44-godišnjaku je određena mjera zadržavanja u zatvor u trajanju od 13 dana.
 

Stranica