Obljetnica pogibije Svete Denona

Slika PU_ZD/poginuliDenona Svetogalerija.jpg

U četvrtak, 23.svibnja u 8,15 sati u Policijskoj upravi zadarskoj, ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici PU zadarske svečanim postrojem odali su počast poginulom redarstveniku Policijske uprave zadarske Sveti Denona (1969) .

Foto: PU zadarska

U četvrtak, 23.svibnja u 8,15 sati u Policijskoj upravi zadarskoj, ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici PU zadarske svečanim postrojem odali su počast poginulom  redarstveniku Policijske uprave zadarske Sveti  Denona (1969) .

Kao pripadnik Specijalne policije poginuo je dana 23. svibnja 1992.godine u Zadru, u krugu centra Franko Lisica, dok je obavljao službeni zadatak. Pokojni kolega Sveto Denona  obavljao je  različite policijske poslove i aktivno  sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

  U spomen njegovoj hrabrosti,  položeni su vijenci i zapaljene svijeće na mjestu pogibije u PC Franko Lisica, a potom i na Gradskom groblju Zadar.



Stranica