Obilježena obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika Ivice Jurice

  • Slika /2022/Ivica Jurica 22-nasl.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Policijskoj upravi zadarskoj su svečanim postrojem odali počast kolegi te položili cvijeće i zapalili svijeće u rodnom mjestu poginulog hrvatskog redarstvenika 

Foto: PU zadarska

Dana 10. srpnja, prije 31 godinu svoj mladi život na oltar Domovine položio je hrvatski redarstvenik Ivica Jurica. U spomen na njegovu hrabru žrtvu, policijski službenici PU zadarske su svečanim postrojem ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci odali počast poginulom kolegi, a jučer je u rodnim mu Suhovarama položeno cvijeće i zapaljene svijeće na grobu poginulog hrvatskog redarstvenika te je služena misa zadušnica.

Cvijeće su uz članove obitelji položili izaslanstvo Policijske uprave zadarske predvođeno načelnikom Antonom Dražinom,  izaslanstva udruga proizišlih iz Domovinskog rata kao i mnogobrojni kolege i suborci.


Pokojni Ivica Jurica ( r. 1968.)  bio je policijski službenik u Postaji prometne policije Policijske uprave zadarske od 10.prosinca 1990.godine. Obavljao je redovne policijske zadaće te od početka aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, a dana 10. srpnja 1991.godine smrtno je stradao prilikom oružanog napada na policijsku patrolu kod Zelenog hrasta, koja je bila u ophodnji na dionici ceste Posedarje – Poličnik.
 
Sjećanje na plemenito domoljublje kojim su hrabri hrvatski redarstvenici sudjelovali u stvaranju povijesti te položili mlade živote za slobodnu i neovisnu nam Domovinu ostaje svima nama kao trajni zalog za prenijeti mladim naraštajima

 

Stranica