Obilježavanje 33.obljetnice pogibije Franka Lisice

  • Slika /2024/F. Lisica 24, nacelnik.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Policijskoj upravi zadarskoj se s posebnim pijetetom prisjećaju poginulog kolege Franka Lisice, koji je prije 33 godine svoj mladi život položio u temelje stvaranja hrvatske države


Foto. PU zadarska

Policijski službenici Policijske uprave zadarske s posebnim pijetetom prisjećaju se poginulog kolege Franka Lisice, koji je prije 33 godine svoj mladi život položio u temelje stvaranja hrvatske države.
 
Obilježavanje 33. obljetnice pogibije hrvatskog redarstvenika Franka Lisice započelo je jučer, 01. svibnja u 04.30 sati, mimohodom od Bibinja do Polače, nakon čega su u 11 sati na brdu Štrkovača, brojna izaslanstva položila vijence i zapalili svijeće, a potom je održana zajednička molitva.
 
Kako bi se s ponosom prisjetili hrabre žrtve poginulog kolege, načelnik policijske uprave, Anton Dražina je sa svojim suradnicima položio cvijeće te su zapaljene svijeće na mjestu pogibije Franka Lisice.
                                             
 
Franko Lisica rođen je 24. rujna 1968. godine, dok je pripadnik Specijalne jedinice policije postao već 05. kolovoza 1990. godine.
 
Dana 02. svibnja 1991. godine Franko Lisica, zajedno s grupom kolega iz Specijalne jedinice policije Poskoci, upućen je na brdo Štrkovača, koje dominira nad mjestom Polača,sa zadatkom zaposjedanja brda.   
Dolaskom neposredno pod sam vrh, na specijalce je otvorena neprijateljska rafalna paljba iz vatrenog naoružanja.
U otvorenom sukobu ne štedeći vlastiti život, da zaštiti ostale kolege i izvrši zadaću, smrtno je stradao Franko Lisica pogođen vatrenim oružjem iz neposredne blizine.     


                                                                 
                                                                                                                                                                 
Obilježavanje je nastavljeno danas, 02. svibnja, kada je u Bibinju, u 8 sati u Crkvi Velike Gospe služena Misa zadušnica, a potom su na mjesnom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće na grobu pokojnog Franka Lisice.
 
U  Policijskoj upravi zadarskoj u spomen na pogibiju hrvatskog redarstvenika, danas je uz počasni postroj polciijskih službenika pročitana povjesnica te je položen lovorov vijenac i zapaljena svijeća ispred spomen obilježja SJP Poskoci u policijskom centru koji nosi ime poginulog kolege.
   
    
 

Stranica