Obilježavanje 23.obljetnice osnutka SJP "Poskoci"

Slika PU_ZD/poskoci 13 nas.JPG


Foto: PU zadarska

Danas je, u organizaciji Udruge specijalne jedinice policije Poskoci, obilježena 23. godišnjica osnutka te postrojbe. Obilježavanje je započelo u 9 sati, svečanim postrojem na mjestu osnutka, ispred zgrade bivšeg odmarališta Čazmatrans na Relji, gdje je otkrivena i spomen ploča.

            U 10 sati, u spomen na poginule Poskoke  na Gradskom groblju ,uz počasni vod, vijence su položili Udruga specijalne jedinice Poskoci, roditelji poginulih policajaca, predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije, izaslanstvo PU zadarske predvođeno načelnikom Nevenom Paškalinom te predstavnici braniteljskih udruga nakon čega su se u Spomen sobi u policijskom centru „Franko Lisica“, ratni zapovjednici postrojbe, predvođeni prvim zapovjednikom Đurom Županom, upisali u knjigu sjećanja.

Nakon održane svete mise u crkvi Svetog Mihovila, u Kazalištu lutaka Zadar održana je svečana akademija tijekom koje su se ratni zapovjednici Đuro Župan i Svemir Vrsaljko prisjetili dramatičnih trenutaka osnutka postrojbe i ratnog puta. Gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić su se zahvalili na doprinosu i izuzetnoj odvažnosti koju su pripadnici postrojbe pokazali od dana osnutka do kraja rata.

            Najsrdačnijim pljeskom dočekan je general Mladen Markač, ratni zapovjednik specijalne policije koji je u svom govoru naglasio da „ne dolazi kao general već kao pripadnik specijalne policije“. Istaknuo je ulogu policije kao prve oružane sile u obrani države, a posebno toplim riječima obratio se roditeljima poginulih policajaca kojima je uputio riječi podrške i poručio da ćemo uvijek biti uz njih.        



Stranica