Natjecanje Sigurno u prometu

Slika PU_ZD/elvis 13.JPG

Od 21. do 24. svibnja 2013. godine u Zadru u OŠ Zadarski otoci u organizaciji Hrvatskog autokluba i Agencije za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske održano je 21. državno natjecanje „Sigurno u prometu“.

Foto: PU zadarska

Od 21. do 24. svibnja 2013. godine u Zadru u OŠ Zadarski otoci u organizaciji Hrvatskog autokluba i Agencije za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske održano je 21. državno natjecanje „Sigurno u prometu“. Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola u dobi od 10 do 12 godina s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnom ponašanju u prometu, te da što bolje svladaju vještine vožnje biciklom. U natjecanju su sudjelovale ekipe iz svih županija i Grada Zagreba.

            U sklopu natjecanja policijski službenici PU Zadarske, Odjela za sigurnost cestovnog prometa, te Postaje prometne policije Zadar pružili su tehničku i stručnu pomoć organizatorima. Također na službenom otvaranju natjecanja održali su kratak govor te im je od strane organizatora natjecanja HAK-a uručena plaketa za suradnju u realizaciji 21. prometno odgojne akcije „Sigurno u prometu“.

            U sklopu natjecanja HAK je ispred OŠ Zadarski otoci donio i simulator prevrtanja gdje su svi zainteresirani mogli iskusiti kakav je to osjećaj kada se prevrću u automobilu te uvidjeti značaj korištenja sigurnosnog pojasa u vožnji.



Stranica