Nastavljamo nadzor provedbe odluka i tijekom nadolazećeg vikenda

Slika /PU_ZD/slike/FOTO COVID/COVID ZADAR.jpg

Ovom prilikom podsjećamo građane kako su još uvijek na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje se odnose na zabrane javnih okupljanja te strogog ograničenja zadržavanja na javnim prostorima.  

Foto: PU zadarska

Podsjećamo građane kako su još uvijek na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, te strogog ograničenja zadržavanja na javnim prostorima.
 
Apeliramo još jednom da za boravak na zraku i kratku šetnju odaberete manje popularna mjesta u gradu, mjesta na kojima neće biti puno ljudi.
 
Nemojte se zadržavati na ulicama, trgovima,  rivama, parkovima, plažama i  svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Prilikom kretanja na javnim površinama vodite računa o distanci, odnosno izbjegavanju bliskog kontakta.
 

Nadalje, obzirom da je od 21. travnja na snazi  Odluka o  ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije, uočeno je kako se na području Policijske uprave zadarske intenzivirao cestovni promet. Stoga će policijski službenici i tijekom ovog vikenda na terenu provoditi nadzor cestovnog prometa s ciljem smanjenja broja najtežih prekršaja koji se odnose na  brzinu, alkohol, pojas i mobitel.

Zbog toga još jednom apeliramo na sve sudionike da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te  da prilagode brzinu uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu.

 
 

Stranica